BASISONDERWIJS PROJECTEN

ONS AANBOD IN DANS- EN THEATER WORKSHOPS VOOR HET BASISONDERWIJS:

 • DANS WORKSHOPS BASISONDERWIJS

  werken aan ritme, bewegen en  dansplezier!

  groep 1 t/m groep 8 (dans)

  Share A Move

  SHARE A MOVE – onderbouw/ middenbouw /bovenbouw

  Met Share A Move delen we inzichten, plezier, inspiratie en praktische opdrachten over hoe jij je leven positief in beweging kunt gaan brengen. Je resultaten variëren van echte (nieuwe) vrienden maken, tot betere prestaties op school of in je vrije tijd, gezonder en bewuster leven en het allerbelangrijkste: Een leven vol beweging!

  Gedurende de workshop werken twee Share A Move leaders samen met de groep. Het is een dag waarin deelnemers de kans krijgen elkaar op een andere manier echt te leren kennen. Om door middel van beweging, spel en muziek te ontdekken wie zij zelf en de andere deelnemers werkelijk zijn. Een unieke ervaring die iedere deelnemer zal bijblijven. In onze werkwijze maken we gebruik van de basiselementen:

  • Zelfvertrouwen
  • Verbinding
  • Waardering

  Deelnemers die jou voorgingen omschrijven deze dag als: vernieuwend, toegankelijk, samen in beweging, echt in contact en een succeservaring. http://www.shareamove.nl

  Dansimprovisatie

  Dansimprovisatie – onderbouw/ middenbouw / bovenbouw
  De leerlingen leren bewegen vanuit hun eigen gevoel en beleving. Op een veilige manier worden de deelnemers uitgedaagd om zich in dans uit te drukken. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de elementen van dans; tijd, kracht en ruimte.

  Maak je dans

  Maak je dans – onderbouw/ middenbouw / bovenbouw
  Iedereen doet het en iedereen kan het! Met de elementen lichaam, tijd, ruimte en kracht maken de deelnemers hun eigen choreografie. In kleine groepjes wordt er gewerkt aan een choreografie waarbij ze afwisselend de rol van danser en choreograaf op zich nemen. Met unieke zelfgemaakte dansen die aan elkaar gepresenteerd kunnen worden.

  Yoga 4 kids

  Yoga 4 kids – onderbouw/ middenbouw / bovenbouw
  Deze workshop is een combinatie van houding, ademhaling en bewustwording. Op een ongedwongen manier zijn de kinderen bezig met lichaam en geest. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan het leren gebruiken van al je zintuigen, kracht, souplesse en concentratie.

  Danstekeningen maken

  Danstekeningen maken – onderbouw / middenbouw / bovenbouw
  Een bijzondere en creatieve manier om dansende bewegingen op een groot stuk papier te krijgen. Ontdek je eigen bewegingsmogelijkheden, vergroot je bewegingsruimte en teken de symmetrie van bewegingen op papier. Samen vormen deze bewegingen jouw eigen unieke danstekening.

  groep 3 t/m groep 8 (dans)

  Flashmob

  Flashmob – middenbouw / bovenbouw
  Flashmob is een gebeurtenis waarbij een groep mensen tegelijkertijd iets onverwacht doen op een afgesproken plaats en tijdstip. Vaak gebeurt dit op een openbare plaats waar veel mensen zijn. Bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid op school; nieuwe naam van de school of afscheid van een leerkracht. Na afloop doet iedereen alsof er niets aan de hand is en gaat zijn/haar eigen weg.

  Clipdance / Streetdance

  Clipdance/streetdance – middenbouw / bovenbouw
  Tijdens de workshop streetdance worden de deelnemers uitgedaagd om de moves die ze kennen uit videoclips zelf onder de knie te krijgen. Alle onderdelen van de betreffende dans komen aan bod. Stap voor stap wordt een choreografie geleerd op eigentijdse muziek.

  Cheerdance

  Cheerdance – middenbouw / bovenbouw
  In deze cheerdance workshop komen alle elementen die de danssport bevat terug; dans, acrobatiek en een vleugje show en entertainment. Daarbij worden echte pompons gebruikt! Veel plezier hebben staat centraal bij deze workshop en is geschikt voor voor alle leeftijden op verschillende niveau’s.

  Hoopdance

  Hoopdance – middenbouw / bovenbouw
  Je leert in de workshop de basis bewegingen om de middel, in de handen en verschillende combinaties. Interactieve oefeningen dragen bij aan een ontspannen en vrolijke sfeer. Er wordt vaak heel wat afgelachen! De hoepel haalt ons weg van onze gedachten en brengt ons in het lijf. De creativiteit wordt geprikkeld door al spelend te ontdekken.

  groep 6 t/m groep 8 (dans)

  Hip Hop

  Hip Hop – bovenbouw
  Tijdens deze workshop word je meegenomen door de verschillende Hip Hop dansstijlen.
  Vanuit b-boying (of te wel breakdance), is Hip Hop uitgegroeid naar een diverse en ook staande dansvorm. Het heeft zijn eigen techniek en daarbij zijn o.a. de verschillende streetdance stijlen van invloed op de populaire dansstijl. Vanuit de basispassen wordt er stap voor stap een routine wordt aangeleerd.

  Dansclip

  Dansclip – bovenbouw
  Bij het maken van een dansclip leren de kinderen een choreografie aan. Bij voorkeur op een lievelingsnummer of een thema naar keuze van de klas. Hier worden filmbeelden van gemaakt ( met kostuums en make up) en uiteindelijk gemonteerd tot een dansclip. Deze filmbeelden kunnen op school of binnen Het Honigcomplex gefilmd worden.
  > Tijdsduur: 1 dagdeel

  Lipdub

  Lipdub – bovenbouw
  We maken een videoclip in 1 “take” opgenomen. Dat betekent dat aan het begin de camera aan gaat en op het eind van het nummer pas weer op “stop” wordt gedrukt. Tijdens het filmen lopen / dansen / spelen / playbacken we door de filmset heen. Het succes zit in de interactiviteit: iedereen kan mee doen!

 • THEATER WORKSHOPS BASISONDERWIJS

  werken aan taal, verbeelding en spel!

  groep 1 t/m groep 8 (theater)

  Theaterspelletjes

  Theaterspelletjes – onderbouw / middenbouw / bovenbouw
  De leerlingen maken op een laagdrempelige manier kennis met theater. Er worden uitdagende en actieve theaterspelletjes gespeeld waar zij zich in een personage leren verplaatsen.

  Basistheater

  Basistheater – onderbouw / middenbouw / bovenbouw
  De leerlingen leren een rol spelen en ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Zo maken ze kennis met spelvaardigheden en wordt er een beroep gedaan op hun verbeeldingskracht en creatief vermogen.

  groep 3 t/m groep 8 (theater)

  Theatersport

  Theatersport – middenbouw / bovenbouw
  Theatersport is een wedstrijd in improviseren compleet met scheidsrechter. De leerlingen spelen tegen elkaar in twee teams. Ze proberen het publiek en elkaar te vermaken met grappige scènes.

  Soap acteren

  Soap acteren – middenbouw / bovenbouw
  Wie smult er niet van de belevenissen van Charley in Spangas? Een ervaren acteur leert de leerlingen over de basisbeginselen van de soap, de cliffhanger, de verschillende soaptypes en over hoe mensen in soaps op elkaar reageren. In kleine groepjes mogen de leerlingen daarna hun eigen soap bedenken, oefenen en spelen.

  Grimeren van gezichten en tatoeages

  Grimeren van gezichten en tatoeages – middenbouw / bovenbouw
  In de workshop theatergrime ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het bedenken en het maken van een origineel grime ontwerp. Onder leiding van een ervaren grimeur maak je kennis met de basisbeginselen, verschillende materialen en handige technieken, waarna je zelf aan de slag gaat. Op basis van het thema griezels, karakters of fantasie bedenk je niet alleen een personage, maar verander je ook langzaam aan in een personage!

  theater: groep 6 t/m groep 8 (theater)

  Grimeren van filmwonden

  Grimeren van filmwonden – bovenbouw
  Onder leiding van een ervaren grimeur maak je kennis met de basisbeginselen voor het grimeren van filmwonden, de verschillende materialen en handige technieken, waarna je zelf aan de slag gaat. Gezond en wel spelen zij vervolgens hoe ze aan de gevaarlijke wond zijn gekomen.

  Fysiek theater

  Fysiek theater – bovenbouw
  Theater is veel meer dan alleen teksten voordragen. Op het podium is het belangrijk dat je je hele lichaam gebruikt. De leerlingen leren hoe je fysieke expressie kunt gebruiken en vergroten en hoe je kan communiceren met lichaamstaal.

  Lipdub

  Lipdub – bovenbouw
  We maken een videoclip in 1 “take” opgenomen. Dat betekent dat aan het begin de camera aan gaat en op het eind van het nummer pas weer op “stop” wordt gedrukt. Tijdens het filmen lopen / dansen / spelen / playbacken we door de filmset heen. Het succes zit in de interactiviteit: iedereen kan mee doen!

 • KOSTEN

  De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen.
  Mail of bel met Shura Glasmacher:
  Ga naar het Contactformulier

  Dagdeel: € 275,- vrijgesteld van btw
  – per workshop docent
  – dagdeel is max. 3 uur

  Losse workshop: € 100,00 vrijgesteld van btw
  1e uur: €100,00
  2e uur: € 90,00
  3e uur: € 85,00

  Groepsgrootte: standaard 25-30 leerlingen
  Categorie: Kunst & cultuur en Sport.

 • LOCATIE

  BIJ JOU OP SCHOOL: De workshops geven we in leeggeruimde klaslokalen, gymzaal of speelzaal. Voor de eindpresentatie ‘s middags hebben we een gymzaal of een ruime aula nodig.
  Om een dag goed te laten verlopen is het fijn als er een begeleidende docent aanwezig is die de groep redelijk kent voor ondersteuning.

  IN HET DANSLOKAAL: Het Danslokaal bevindt zich in het Honigcomplex, dé hotspot in Nijmegen. Het karakteristieke complex ligt in het westen van de stad en is goed bereikbaar. Het Danslokaal beschikt over twee ruime dansstudio’s in een industrieel jasje.