VOORTGEZET ONDERWIJS PROJECTEN

ONS AANBOD IN DANS- EN THEATER WORKSHOPS VOOR HET VOORTGEZET ONDERWIJS:

 • DANSWORKSHOPS

  werken aan ritme, bewegen en  dansplezier!

  voortgezet onderwijs (dans)

  Share A Move

  SHARE A MOVE

  Met Share A Move delen we inzichten, plezier, inspiratie en praktische opdrachten over hoe jij je leven positief in beweging kunt gaan brengen. Je resultaten variëren van echte (nieuwe) vrienden maken, tot betere prestaties op school of in je vrije tijd, gezonder en bewuster leven en het allerbelangrijkste: Een leven vol beweging!

  Gedurende de workshop werken twee Share A Move leaders samen met de groep. Het is een dag waarin deelnemers de kans krijgen elkaar op een andere manier echt te leren kennen. Om door middel van beweging, spel en muziek te ontdekken wie zij zelf en de andere deelnemers werkelijk zijn. Een unieke ervaring die iedere deelnemer zal bijblijven. In onze werkwijze maken we gebruik van de basiselementen:

  • Zelfvertrouwen
  • Verbinding
  • Waardering

  Deelnemers die jou voorgingen omschrijven deze dag als: vernieuwend, toegankelijk, samen in beweging, echt in contact en een succeservaring.

  http://www.shareamove.nl

   

  Maak je dans

  Maak je dans
  Iedereen doet het en iedereen kan het! Met de elementen lichaam, tijd, ruimte en kracht maken de deelnemers hun eigen choreografie. In kleine groepjes wordt er gewerkt aan een choreografie waarbij ze afwisselend de rol van danser en choreograaf op zich nemen. Met unieke zelfgemaakte dansen die aan elkaar gepresenteerd kunnen worden.

  Mindfullness

  Yoga / Mindfullness
  Deze workshop is een combinatie van houding, ademhaling en bewustwording. Op een ongedwongen manier zijn de leerlingen bezig met lichaam en geest en wordt er gewerkt aan het leren gebruiken van al je zintuigen, kracht, souplesse en concentratie.

  Danstekeningen maken

  Danstekeningen maken
  Een bijzondere en creatieve manier om dansende bewegingen op een groot stuk papier te krijgen. Ontdek je eigen bewegingsmogelijkheden, vergroot je bewegingsruimte en teken de symmetrie van bewegingen op papier. Samen vormen deze bewegingen jouw eigen unieke danstekening.

  Flashmob

  Flashmob
  Flashmob is een gebeurtenis waarbij een groep mensen tegelijkertijd iets onverwacht doen op een afgesproken plaats en tijdstip. Vaak gebeurt dit op een openbare plaats waar veel mensen zijn. Bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid op school; nieuwe naam van de school of afscheid van een leerkracht. Na afloop doet iedereen alsof er niets aan de hand is en gaat zijn/haar eigen weg.

  Clipdance / Streetdance

  Clipdance/streetdance
  Tijdens de workshop streetdance worden de deelnemers uitgedaagd om de moves die ze kennen uit videoclips zelf onder de knie te krijgen. Alle onderdelen van de betreffende dans komen aan bod. Stap voor stap wordt een choreografie geleerd op eigentijdse muziek.

  Cheerdance

  Cheerdance
  In deze cheerdance workshop komen alle elementen die de danssport bevat terug; dans, acrobatiek en een vleugje show en entertainment. Daarbij worden echte pompons gebruikt! Veel plezier hebben staat centraal bij deze workshop en is geschikt voor voor alle leeftijden op verschillende niveau’s.

  Hoopdance

  Hoopdance
  Je leert in de workshop de basis bewegingen om de middel, in de handen en verschillende combinaties. Interactieve oefeningen dragen bij aan een ontspannen en vrolijke sfeer. Er wordt vaak heel wat afgelachen! De hoepel haalt ons weg van onze gedachten en brengt ons in het lijf. De creativiteit wordt geprikkeld door al spelend te ontdekken.

  Urban dansstijlen (Breakdance HipHop)

  Hip Hop
  Tijdens deze workshop word je meegenomen door de verschillende Urban dansstijlen.
  Vanuit b-boying (of te wel breakdance), is Hip Hop uitgegroeid naar een diverse en ook staande dansvorm. Het heeft zijn eigen techniek en daarbij zijn o.a. de verschillende streetdance stijlen van invloed op de populaire dansstijl. Vanuit de basispassen wordt er stap voor stap een routine wordt aangeleerd.

  Dansclip

  Dansclip
  Bij het maken van een dansclip leren de kinderen een choreografie aan. Bij voorkeur op een lievelingsnummer of een thema naar keuze van de klas. Hier worden filmbeelden van gemaakt ( met kostuums en make up) en uiteindelijk gemonteerd tot een dansclip. Deze filmbeelden kunnen op school of binnen Het Honigcomplex gefilmd worden.
  > Tijdsduur: 1 dagdeel

  Lipdub

  Lipdub
  We maken een videoclip in 1 “take” opgenomen. Dat betekent dat aan het begin de camera aan gaat en op het eind van het nummer pas weer op “stop” wordt gedrukt. Tijdens het filmen lopen / dansen / spelen / playbacken we door de filmset heen. Het succes zit in de interactiviteit: iedereen kan mee doen!
  > Tijdsduur: 1 dagdeel

 • THEATERWORKSHOPS

  werken aan taal, verbeelding en spel!

  voortgezet onderwijs (theater)

  Theatersport

  Theatersport
  Binnen de theatersport draait alles om improvisatie en reflexen. Met zo min mogelijk gegevens gaan de deelnemers scènes spelen, verhalen vertellen. Het verhaal wordt gevormd door de fantasie van de deelnemers. Samen ontdekken ze dat er op het podium geen taboes bestaan en dat schaamte niet nodig is.

  Soap acteren

  Soap acteren
  Tijdens deze workshop duiken de deelnemers in de wereld van de soap en kruipen in de huid van verschillende personages. De deelnemers gaan hun eigen personages ontwikkelen en de bijbehorende karakters uitwerken. Met de andere deelnemers worden scènes en verhaallijnen voor een schoolsoap uitwerken, met aan het einde natuurlijk een spannende cliffhanger!

  Grimeren van gezichten en tatoeages

  Grimeren van gezichten en tatoeages
  In de workshop theatergrime ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het bedenken en het maken van een origineel grime ontwerp. Onder leiding van een ervaren grimeur maak je kennis met de basisbeginselen, verschillende materialen en handige technieken, waarna je zelf aan de slag gaat. Op basis van het thema griezels, karakters, fantasie of filmwonden bedenk je niet alleen een personage, maar verander je ook langzaamaan in een personage!

  Slapstick

  Slapstick
  Tijdens de workshop Slapstick leer je vallen en opstaan als Mr. Bean of Charlie Chaplin! Kun jij ook bewust een onhandige kluns zijn? Durf jij te spelen met het publiek? Maak het mee tijdens deze super grappige workshop!

 • KOSTEN

  De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen.
  Mail of bel met Shura Glasmacher:
  Ga naar het Contactformulier

  De projecten van Het Danslokaal Educatief kunnen ook betaald worden met de CJP Pas.

  Dagdeel: € 275,- vrijgesteld van btw
  – per workshop docent
  – dagdeel is max. 3 uur

  Losse workshop: € 100,00 vrijgesteld van btw
  1e uur: €100,00
  2e uur: € 90,00
  3e uur: € 85,00

  Groepsgrootte: standaard 25-30 leerlingen
  Categorie: Kunst & cultuur en Sport.

 • LOCATIE

  OP SCHOLEN: De dansworkshops geven we in leeggeruimde klaslokalen, gymzaal of speelzaal. Voor de eindpresentatie ‘s middags hebben we een gymzaal of een ruime aula nodig.
  Voor een goed verloop van de dag is het fijn als de mentor van een groep of een andere docent die de groep redelijk kent bij de dansworkshops aanwezig is voor pedagogische en didactische ondersteuning.

  OP HET DANSLOKAAL: Het Danslokaal bevindt zich in het Honigcomplex in Nijmegen. De voormalige Honigfabriek is tot 2022 dé hotspot in Nijmegen. Het karakteristieke complex ligt in het westen van de stad en is goed bereikbaar. Het Danslokaal beschikt over twee ruime dansstudio’s in een industrieel jasje.