Flamenco Kids

Mariska Petrovic

cropped-6Beweging, dans, muziek. Dat loopt als een ritmische lijn door het leven van Mariska. Na een turncarrière (Nederlands kampioen in 1988) stapte zij over op dans. Mariska heeft Servische roots en groeide op met country muziek. Op haar 16e zong Mariska voor het eerst voor publiek. ‘La Solitudine’ van Laura Pausini. Dit was een bijzondere ervaring, ze ontdekte wat het is om je stem te delen. Kwetsbaar en tegelijk zo krachtig. Mariska volgde de Fontys Dansacademie, richting Musicaltheater. Na haar opleiding verdiepte zij zich in method acting en acteren voor de camera. In deze jaren begon Mariska ook meer op te treden met zang & gitaar. Mariska heeft een liefde voor Amerikaanse folk muziek en ze reisde dan ook vaker af naar Amerika. Hier slaat nog een vonk over: liedjes schrijven. ‘Three chords & the truth’ zo wordt country muziek aangeduid en dat is ook het uitgangspunt als Mariska schrijft. In 2016 maakte Mariska samen met de band The Fat Bastards haar eerste album ‘All of This’.

Mariska weet met haar enthousiasme, energie en muzikaliteit mensen te inspireren en te verbinden. Ze werkt met verschillende doelgroepen: kinderen, basisonderwijs en speciaal onderwijs, en volwassenen. ‘Mensen in hun eigen kracht brengen, dat is wat ik graag doe’.

Flamencokids

Hola, Olé wie danst er mee? Dit is een voorstelling met workshop voor kinderen vanaf 5 jaar. Samen met Mariska ontdekken kinderen de flamenco. Zingen, klappen, dansen, stampen. Goed voor de ontwikkeling van ritmegevoel en muzikaliteit, maar vooral ook leuk om te doen. Mariska maakt er een feestje van.
Flamencokids is gemaakt voor scholen, daarnaast ook geschikt voor campings, festivals of een kinderfeestje.

Dinsdag : 16.00 uur